Η κυβέρνηση αυτή είναι μια κλασική ελληνική κυβέρνηση ,όσο και αν θέλει να παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο ,όπως πάντα για επικοινωνιακούς λόγους .

Είναι κλασική ,εκλέχθηκε με αμετροεπείς υποσχέσεις , κωλυσιεργεί στο έργο της ,τα στελέχη της πάσχουν από κάποια μορφή αλαζονείας , το «μέσον» ισχύει ,τα κανάλια τους «παίζουν» πια και οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν ότι θα πρέπει να στηρίζουν .Αυτοί που πρέπει έρχονται πρώτοι στις δημοσκοπήσεις , τα μέτρα που πρέπει βγαίνουν πρώτα σε αποδοχή και σε λίγο ο πρωθυπουργός θα είναι ο «καταλληλότερος» προστιθέμενος στον μακρύ κατάλογο των καταλληλότερων πρωθυπουργών της Ελλάδας .

Ναι αλλά εδώ έχουμε νέα πρόσωπα ,δεν υπάρχει κάποια διάφορα ? έστω από τους προηγούμενους ? Στις προσωπικότητες υπάρχει στις δυνατότητες τους όχι .

Δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε με τους «παλιούς» ,περσινά ξινά σταφύλια που λέει και ο κόσμος , για τους «νέους» μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα ανομοιογενές σύνολο υπουργών και υφυπουργών με ορισμένους από αυτούς να κυριαρχούνται από ιδεοληψίες , οικολογικές , μεταναστευτικές ,μονεταριστικές . Μια άλλη ομάδα είναι απλώς φίλοι του πρωθυπουργού που τους γνώριζε σε διάφορα απίθανα μέρη . Ο άνθρωπος που κήρυξε τον πόλεμο στην ευνοιοκρατία ,επαγγέλθηκε την αξιοκρατία ακόμα και μέσω διαδικτυου (υποβολή βιογραφικών γενικών και ειδικών γραμματέων) ,διόρισε υπουργούς τους φίλους .

Η κατάσταση είναι περίπου έτσι και υπάρχουν όπως είδαμε πολλοί λόγοι για αντιπολίτευση ,αλλά και άρνηση εκ μέρους των πολιτών να αποδεχτούν την υποτιθέμενη εθνοσωτήρια κυβέρνηση (λόγω οικονομικής κρίσης) ως μοιραία και αναπόφευκτη .

Ετικέτες

Αρχείο

Αναγνώστες