Παπούλιας: “δεν μπορώ εκ του Συντάγματος να μην υπογράψω «Ελπίζω να δώσετε τη μάχη να περιοριστούν οι απώλειες και να πείσετε την κοινωνία ότι οι θυσίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα καλύτερες μέρες» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος τον ενημέρωσε για εργασιακά και ασφαλιστικό.
Η κυβέρνηση θα υλοποιήσει όσα έχει υποχρέωση απέναντι στους δανειστές της «κατοχυρώνοντας όσα περισσότερα μπορούμε σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις», απάντησε ο υπουργός Εργασίας, οποίος την Τρίτη ενημερώνει την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
«Κύριε Πρόεδρε, περνάω πάρα πολύ δύσκολες ώρες, αλλά δεν κάμπτομαι γιατί με στηρίζει η πίστη που έχω και αυτό που κάνει ο Πρωθυπουργός και αυτό που κάνουμε εμείς οι υπουργοί είναι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να διασωθεί η χώρα. Μπροστά σʼαυτό δεν υπάρχει κανένα προσωπικό ή πολιτικό κόστος για κανέναν μας και για κανένα λόγο» είπε απαντώντας στον κ. Παπούλια ο υπουργός Εργασίας.
«Πιστεύω ότι η χώρα θα ξεφύγει με τις δικές της προσπάθειες από αυτή τη μέγγενη. Και γιʼαυτό άλλωστε προσπαθούμε σε συνεννόηση με τους εταίρους μας, αλλά και σε συνεννόηση και με τους δανειστές μας, να κάνουμε τα μέτρα που έχουμε υποχρέωση να κάνουμε, κατοχυρώνοντας όσα περισσότερα μπορούμε, σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις.
»Είναι τραχύς ο αγώνας αυτός. Έχω όμως ένα ευχάριστο μήνυμα και θέλω να σας το αναφέρω, ότι χτες στη συνάντηση που είχαμε με τους εκπροσώπους των τριών -Ευρωπαϊκή Επιτροπής και λοιπών- υπήρξε συμφωνία και των μερών ότι οι αναπληρώσεις στο νέο συνταξιοδοτικό σύστημα θα είναι κοντά στο 63 με 64%, όπως δηλαδή η κυβέρνηση είχε προσχεδιάσει από μόνη της κάνοντας την αλλαγή του ασφαλιστικού.
»Επίσης, για τα εργασιακά δεν υπήρξε εκ μέρους τους κάποια άλλου είδους πρόταση. Συνεπώς, έχουμε πάρα πολύ μεγάλο περιθώριο να δούμε μέσα στην πορεία του χρόνου πώς θα διαμορφωθούν αυτές οι σχέσεις» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.
* Συνομιλώντας νωρίτερα με δημοσιογράφους, ο κ. Κάρολος Παπούλιας τόνισε ότι δεν μπορεί, εκ του Συντάγματος, να μην υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις, όπως είχε ζητήσει μία ημέρα νωρίτερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
“Να διαβάσετε καλύτερα τις αρμοδιότητες του Προέδρου”
Η ενημέρωση του Προέδρου λίγο έλειψε να καταστεί επεισοδιακή, όταν δημοσιογράφος απευθύνθηκε στον κ. Παπούλια λέγοντας του: «Οι εργαζόμενοι προσβλέπουν σε σας να μην υπογράψετε τουλάχιστον το άδικο μέτρο να μην αποζημιωνόμαστε όταν απολυόμαστε».
«Να διαβάσετε καλύτερα τις αρμοδιότητες του Προέδρου στο Σύνταγμα», ήταν η απάντηση του κ. Παπούλια.
Επιθετική δημοσιογραφική «παρέμβαση» δέχθηκε και ο υπουργός Εργασίας όταν αποχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο μετά το τέλος της συνάντησης, άκουσε τον ίδιο δημοσιογράφο να τον αποκαλεί «υπουργό των ανέργων και των εξαθλιωμένων».
Ο κ. Λοβέρδος απάντησε τα εξής: «Σ’ αυτόν τον τόπο οι περιστάσεις επιβάλλουν να υπάρξουν πολιτικοί που αναλαμβάνουν ευθύνες. Ελπίζω, εύχομαι και προσδοκώ, ο κόσμος κάποια στιγμή να με κατατάξει ανάμεσα σε αυτούς».

 Πηγή : http://www.antinews.gr/?p=50482

Ετικέτες

Αρχείο

Αναγνώστες