-ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ | FREE POLITICS |-
Αυτή η κυβέρνηση παίρνει μέτρα που δεν γνώριζε κανένας όταν τους ψήφιζε ότι θα τα πάρουν και ας νομίζουν μερικά χαζοκοριτσα της εξουσίας ότι είναι στα όρια της φυσιογνωμίας του Πασοκ .
Θα μου πεις ότι ούτε η κυβέρνηση και πρώην αντιπολίτευση γνώριζε ότι θα τα πάρει ,και από ότι λέει δεν γνώριζε ούτε την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε, το πόσο «φευγάτη» ήτανε . Ακόμα καλύτερα λοιπόν έπρεπε αμέσως να προκηρύξει ξανά εκλογές να εξηγήσει την κατάσταση στους Έλληνες ,θεωρητικά τους μόνους αρμόδιους να αποφασίσουν αν θέλουν να σωθούν ποιον θέλουν για να τους σώσει και με ποιον τρόπο .
Εκτός αν νομίζει ο κ. Παπανδρέου ότι έχει το αλάθητο του Παπα η το περιστέρι του κ. Καρατζαφερη .
Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική τουλάχιστον νομιμοποίηση να αποφασίζει μέτρα σχεδόν δημευτικά για τις περιούσιες των Ελλήνων .περικοπές εξοντωτικές στις αποδοχές των μισθωτών δημόσιων υπάλληλων ,και να βάζει την εφορία στην καθημερινότητα μας , ανάμεσα σε κάθε μας βήμα ,λες και έχουμε λίγα να ασχοληθούμε .
Δεν νομιμοποίητε ηθικά να προκαλεί τέτοια ακρίβεια αυξάνοντας τα κόστη χρήσης των μεταφορικών και πολλά άλλα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων .
Όλα αυτά επειδή το προεκλογικό πρόγραμμα του πασοκ καμία σχέση μα απολύτως καμία δεν έχει με το τωρινό .
Ακόμα πρέπει να πούμε ότι τα ίδια ισχύουν για την περίπτωση συγκυβέρνησης των δυο μεγαλύτερων κομμάτων , να πάνε πρώτα σε εκλογές με το σύνθημα της συγκυβέρνησης και συγκεκριμένο πρόγραμμα , να δούμε τι θα πάρουν και μετά ας συνεχίσουν το ας το πούμε … έργο τους .
Σωτήρες με το ζόρι δεν χρειαζόμαστε .
12.4.10Αν ήτανε να γράφονται μόνες τους οι σκέψεις μας εκτός του ότι θα είχαμε ξεμπροστιαστει θα είχαμε γεμίσει και τόνους χαρτί . Τόνους μαλακίες θα μου πείτε συν δασική καταστροφή .Το θέμα είναι τι σκέφτεται κανείς, αν αξίζει να γραφεί και πολλές φορές το συμπέρασμα είναι ας γραφεί .Ας αρχίσουμε λοιπόν ,να βγει ένα νέο κόμμα να τους πηδήξει όλους να το ψηφίσουμε έτσι για εκδίκηση (λίγο απότομο ε?).
Ένας αρκετά γνωστός ,αρκετά σοβαρός, αρκετά έντιμος ,αρκετά πολυλογάς και λίγο απατεώνας αλλά πολλή λίγο απατεώνας ,να μην πέσουμε πάλι στα ίδια .Αυτός θα ήταν ο κατάλληλος για να κάνουμε την δουλειά μας δηλ να εκδικηθούμε τους υπάρχοντες ,αυτούς που τώρα παριστάνουν τα κρατικά στελέχη ,υπουργοί ,υφυπουργοί, πρωθυπουργοί ( μην κοιτάς … η σειρά δεν έχει σημασία ),παρατρεχαμενοι,διαδρομιστες και από κοντά δημοσιογράφοι στο ρόλο του εκφωνητή των επίσημων ανακοινώσεων του κόμματος του ο καθένας εννοείται . Όλοι οι ακατάλληλοι μαζί μια αγκαλιά διαπλεκομενοι .
Αν δεν έχουν κόμμα έχουν «γνωστά άγνωστα» συμφέροντα ,και θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι ,άσου τώρα, χωρίς να βγαίνουν από το γραφείο τους ,χωρίς ρεπορτάζ .
Το ρεπορτάζ που βλέπουμε να κάνουν κάποιοι κακόμοιροι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα είδος στήριξης του προκατασκευασμένου κειμένου της ανακοίνωσης που λέγαμε .
Χρειάζεται λοιπόν ένα κόμμα που θα καταργεί μόνο ,δεν χρειάζεται να φτιάξει τίποτα μόνο να καταστρέφει ότι βρίσκει μπροστά του δίνοντας την ευκαιρία σε υγιή τμήματα της κοινωνίας να «συνέλθουν» και να παράγουν θετικά αποτελέσματα .
Θα είναι η ευκαιρία για να εκδικηθούν οι πολίτες για την μοίρα τους που την φτιάξανε παρέα με τους υπάρχοντες πολιτικούς, αν και αυτοί έχουν εκδικηθεί τους ψηφοφόρους τους προφανώς γιατί τους αγχώνουν όσο να ναι με τις απαιτήσεις τους , τους έστειλαν λοιπόν στον πάτο της Ευρώπης .
Έτσι το ξεροκόμματο που έτρωγαν οι ψηφοφόροι αυτοί έγινε το ξεροκόμματο του τρόμου ,με το χέρι απλωμένο παρακαλάνε για Κανά διορισμό, καμία εξυπηρετησουλα και εισπράττουν τώρα πια χαιρετούρες και προσωπικές κολακείες του τύπου «βρε συ ομόρφυνες η δίαιτα σου κάνε καλό» ,ποια δίαιτα ,πείνα και πάλι τρέξιμο .
Ναι τις βλέπαμε τις μαλακίες και τις καταλαβαίναμε δεν είμαστε και χαζολαος αλλά είχαμε ανοχή λέγαμε δεν πειράζει θα στρώσουν ας αρπάξουν και λίγο .
Οι Ιταλοί παλαιοτέρα ,ακόμα και οι Τούρκοι αργότερα το έκαναν έστειλαν όλο το πολιτικό σκηνικό σε μια στιγμή στα τάρταρα .
Θα μου πεις είναι καλύτερα τώρα από πριν? Δεν ξέρω, αλλά οι μεν πρώτοι που να δουν τον Μπερλουσκονι να την παίζει στην τηλεόραση με δέκα τηλεπορνες δεν τον αλλάζουν για τους παλιούς με τίποτα, μέχρι τώρα τουλάχιστον ,οι δε Τούρκοι που να φορέσει μπούρκα ο ίδιος ο Ερντογαν για να δώσει το παράδειγμα του οπισθοδρομισμου δεν πτοούνται καν ,ας τους λέμε εμείς τριτοκοσμικούς ,το συμφέρον τους το ξέρουν καλύτερα από εμάς .
Εμείς έχουμε κληρονόμους της εξουσίας χαμηλού διανοητικού περιεχομένου ,ρεμάλια συνοδοιπόρους των αρχηγών κληρονόμων που πριν ήταν ρετάλια της κοινωνίας και αναβαθμίσθηκαν σε ρεμάλια μόλις έμαθαν την δουλεία του κλέπτει με ασφάλεια κρατική προστασία και χωρίς επιπτώσεις .
Επειδή λοιπόν είναι και αλαζόνες και νομίζουν ότι θα κυβερνούν για πάντα εναλλασσόμενοι μεταξύ τους ,αξίζει τον κόπο να υπάρξει μια σκληρή απάντηση ,ας αργήσαμε, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο εμείς ας το φάμε παγωμένο δεν θα μας πειράξει .

SHARE IT Read more...
buzz it!

7.4.10


ΤΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ... που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα στο να καταλάβουμε γιατί «δεν πάμε καλά» ως χώρα .Ένας πρωθυπουργός φανατικός ,προσηλωμένος σε μια έμμονη κυρίως στην υγιεινιστικη άποψη για την ζωή , με φυσικό αποτέλεσμα τον απομονωτισμό , ένα είδος αυτιστικής συμπεριφοράς που τον κάνει να βλέπει τα πράγματα με ιδιαίτερο τρόπο ,ακραίο και ασυνήθιστο .
Ένα παράδειγμα η τελευταία εκδρομή του στην Ύδρα με κανό ξεκινώντας από την Ερμιόνη .μίλια κουπί που σημαίνει άριστη φυσική κατάσταση,ακραία συμπεριφορά για έναν πρωθυπουργό που σημαίνει όλα τα παραπάνω Έτσι λοιπόν εξηγούνται όλες οι ήξεις και αφίξεις του τύπου θα πάμε στο ΔΝΤ δεν θα πάμε στο ΔΝΤ ,θα δανειστούμε από την Κινά η μήπως όχι ,θα τα καταφέρουμε μόνοι μας αλλά αν δεν πάμε για βοήθεια δεν τα καταφέρνουμε !!! έχουμε το πιστόλι στο τραπέζι αλλά δεν θα το χρησιμοποιήσουμε , ζήτω η ενωμένη Ευρώπη αλλά πολλή κουφάλα η Μερκελ που είναι η κύρια οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Έτσι φτάσαμε ταχαμου ταχαμου σε κάποια ξανά ταχαμου τυχαία διαρροή ότι δεν μας αρέσει η συμφωνία που γιορτάσαμε ως μεγάλη επιτυχία για την στήριξη μας από την Ε.Ε με την συμμετοχή του ΔΝΤ ,και θέλουμε επαναδιαπραγμάτευση για την συμμετοχή του τελευταίου . Μάλλον λοιπόν κατά την προσφιλή τακτική του πρωθυπουργού έγινε εσκεμμένα η διαρροή για να δούμε τι «ψαριά πιάνουμε» ,και βέβαια έγινε κακή εκτίμηση της κίνησης αυτής όπως και στις προηγούμενες ,με αποτέλεσμα την καταστροφική εκτίναξη των spreads σε ύψη ρεκόρ ,αποτρεπτικά για οποιονδήποτε δανεισμό της χώρας .
Γίνεται αξιολόγηση «μουφα» από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης,αφού αν αξιολογούσε κανείς τον ίδιο θα του έβαζε κάτω και από το μηδέν ,για την τωρινή παρουσία του εννοώ ,και όχι για την τριαντάχρονη κρατικοδίαιτη πορεία του όπου η υπεροψία του τον έκανε να δηλώσει σε πολλή παλιά του εμφάνιση στην τηλεόραση το εξής : Θα ήμουν ο καλύτερος πρωθυπουργός που θα είχε αυτή η χώρα .Όπως αντιλαμβάνεστε είναι «μετρημένος» ,και «εργατικός».

Υ.Γ. Ο πρωθυπουργός αυτός συνήθως ήταν τριάντα μονάδες πίσω από τον προηγούμενο πρωθυπουργό στις δημοσκοπήσεις για την καταλληλότητα ως πρωθυπουργός , αν λάβουμε υπ όψιν μας ότι απεδείχθη πως ο προηγούμενος ήταν ο χειρότερος πρωθυπουργός που έχει περάσει από την χώρα καταλαβαίνετε τι γίνεται . Η το κριτήριο του λαού δεν είναι αλάνθαστο ,όποτε την «κάτσαμε την βάρκα» η είναι λανθασμένο όποτε πάλι την ξανακατσαμε την βαρκούλα την καημένη SHARE IT Read more...
buzz it!

25.3.10

Αλήθεια πως είναι να παλεύεις πέντε χρόνια να διώξεις την κυβέρνηση που σκοπεύεις να πάρεις την θέση της ,και όταν την παίρνεις να βρίσκεις τα ταμεία άδεια . Το χειρότερο όμως , το εξωφρενικό ,το αδιάντροπο είναι να μην μπορείς να τα γεμίσεις. Τώρα τι κάνουμε ? Τζάμπα παλεύαμε ?Τζάμπα θα είμαστε κυβέρνηση ? Αυτό δεν γίνεται, «το τζάμπα πέθανε».

Ναι αλλά πως θα γεμίσουν τα ταμεία ? Ακου απορίες ο άσχετος ,με τον κλασικό τρόπο που γεμίζουν τα ελληνικά ταμεία από το 1821 και μετά ,με δάνεια .Το πρόβλημα δεν είναι ότι προβληματίστηκε κανείς δεν που υπάρχουν λεφτά αλλά ότι προβλημαστηκαν αυτοί που μας έδιναν,ακόμα και οι τοκογλύφοι ,ανησύχησαν όταν είδαν ότι ένα κράτος που παράγει μόνο σκατά και μαλακίες έχει δανειστεί όσα η Αργεντινή η Ρωσία και το Ντουμπαι μαζί .

Οι παραπάνω χώρες η πτωχεύσαν η κήρυξαν προσωρινή στάση πληρωμών , η Ελλάς αντιθέτως αγοράζει όπλα .φτιάχνει πολυτελείς κατοικίες πάει κρουαζιέρες με κότερα και περικόπτει τους μισθούς σε βαθμό που δεν είναι αρκετός για τις τράπεζες που μας δανείζουν και εμείς εδώ τους λέμε κερδοσκόπους ,γιατί δυστυχώς δεν βρήκαμε χασοσκοπους να μας δανείσουν ακόμα .Απαιτούμε να μας δώσουν νέα δάνεια τα οποία θα πληρώνουμε με νέα δάνεια και θα συνεχίσουμε έτσι για πάντα ,έτσι κάνουμε μέχρι τώρα ,έτσι θέλουμε να κάνουμε .Οποίος μας φέρνει αντιρρήσεις λέγοντας μας ,μα τι τα κάνετε τόσα λεφτά , είναι κακός ,είναι παλιάνθρωπος και δεν σκέφτεται ότι με τα λεφτά αυτά αγοράζουμε τα προϊόντα του .Λέγοντας έτσι βέβαια «καρφωνόμαστε»ότι το μόνο που παράγουμε είναι κατανάλωση .
Οι χωματερές έχουν τιγκαρει .Τελικά «θα κάνουμε ότι χρειαστεί» κάντε λίγο υπομονή θα δημιουργήσουμε τέτοιο μπάχαλο , θα χαλάσουμε τον κόσμο , θα τρέξουμε όσο δεν έχει τρέξει κανείς μέχρι τώρα και σε λίγο καιρό θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε αξιοπρεπέστατα σκάνδαλα . Τα καλύτερα έρχονται «πλένεται τα δόντια σας» θα φάμε καλά .Καλές προθέσεις έχουν μόνο οι ψηφοφόροι για τον εαυτό τους , και οι κυβερνώντες διάφορων βαθμίδων και βαθμών για τον δικό τους . Το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα αυτήν την σχέση αναπαράγει ,οι ψηφοφόροι λένε δώσε και μένα μπάρμπα ,ατομικά Κανά διορισμό η ομαδικά σαν συντεχνιακά ρουσφέτια (γι αυτό δεν ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα κάτι που είναι καταστροφικό για μια δίκαιη οικονομία η «δίκαιη κοινωνία που λέει ο πρωθυπουργός) .
Οι ψηφισμένοι «τρώνε» με την ανοχή των ψηφοφόρων ,όταν λένε «ας φάει και άλλος αυτοί έφαγαν» Η ισορροπία μεταξύ όσων δέχονται αυτήν την κατάσταση και όσων δεν την δέχονται βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για ένα και μόνο έναν λόγο (όλες οι άλλες αναλύσεις είναι μάλλον κουραφέξαλα) ,το σύστημα έχει κορεστει προσωρινά δεν χωράει πολλούς μέσα αυτήν την στιγμή ,είναι ιστορικό φαινόμενο όμως , (δηλ προσωρινό) ,για αυτό θα αλλάξουμε για λίγο για να βουλιάξουμε με την ησυχία μας αργότερα ,(όταν λέμε βουλιάξουμε εννοούμε στα σατέν και στα πανάκριβα ξενοδοχεία του εξωτερικού όπου θα σουλατσάρουμε ) Αυτά !


SHARE IT Read more...
buzz it!

3.3.10

Έλεγα να γράψω για τις ανακοινώσεις του διευθυντή μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού .Ναι τόσο γρήγορα ! Έλεγα να γράψω για την Αφροδίτη της Μήλου που την «βγάλανε» γυμνή οι Γερμανοί ,έτσι το κατάλαβε η γιαγιά μου ,περί του δάχτυλου του ορθωμένου δεν τα ήξεραν αυτά στην εποχή της .Έλεγα να γράψω για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης αλλά όπως είπε η γιαγιά μου «μην σε νοιάζει παιδί μου θα φύγει νύχτα ο Γιωργάκης» , όχι ότι με νοιάζει βέβαια .Έλεγα να γράψω για την απάθεια του κόσμου απέναντι σε αυτήν την συμπεριφορά , αλλά σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι βουβή διαμαρτυρία,ως γνωστόν πίσω έχει η αχλάδα την ουρά . Έλεγα να γράψω για την πτώση της αγοράς και την αναμενόμενη αύξηση της φοροδιαφυγής αφού οποίος έχει τζίρο από οπουδήποτε είναι χρυσός και ας είναι ΦΠΑ που δεν θα δει η εφορία ούτε ζωγραφιστό . Έλεγα να γράψω για την αυτιστική ψυχραιμία του κυβερνητικού εκπρόσωπου , που λάμπει μέσα στην καινούργια φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ , αυτήν την υπέροχη φυσιογνωμία . Ποιος δεξιός ψαλτής υπουργός αμφισβητεί τα μέτρα ,τάχα μου δήθε μου .Έλεγα να γράψω για τον γείτονα μου τον κ Μπάμπη , κάνει κούρα ξεκούρασης μια βδομάδα πάει μέχρι το γωνιακό καφενείο αμολάει πέντε «σοφίες» και μετά από το κουραστικό ταξίδι στο καφενείο γυρνάει στο σπίτι να ξεκουραστεί άλλη μια βδομάδα , έχει την ηλικία του προέδρου της δημοκρατίας .Έλεγα να γράψω για τον φίλο μου τον Νίκο που σχολιάζει ως «κατάπτυστα» αυτά που γράφω ,χαριτολογώντας φαντάζομαι αλλιώς θα του κόψω το «καλημέρα» να γλιτώσω και τους καφέδες .

Έλεγα να γράψω για και δίκτυα ,πράγματα που γουστάρω δηλαδή ,και καμία γυναίκα που ξέρω δεν συμφωνεί με τα γούστα μου . Με την ευκαιρία να γράψω για την αλλοίωση του εκλογικού σώματος που προκαλούν οι γυναίκες όταν καλούνται να κρίνουν πράγματα που πολλές φορές τα ακούνε πρώτη φορά , σε ποιο κόμμα είναι αυτός ο ωραίος και τι είναι αυτός ο Σύριζας ,ποιος έφτιαξε την ΝΔ . γιατί λένε τον πρωθυπουργό πρόεδρο ,από πού ψωνίζουν καλλυντικά οι βουλευτίνες και έχουν τόσο ωραίο δέρμα, η Αλέκα αδυνάτισε, αυτά έχω ακούσει ,για να μην αδικούμε έχω ακούσει και καλύτερα και χειρότερα . Έλεγα να γράψω για γλείφτες δημοσιογράφους ,δημόσια κομματοσκυλα ,διορισμένους σε θέσεις με η άνευ προσόντων ,το ίδιο μου κάνει .Ποτέ με ονόματα βέβαια γιατί κουτσομπολιό δεν κάνουμε ,έτσι και αλλιώς φεύγουν αυτοί έρχονται οι άλλοι που είναι ίδιοι , μεκοστούμια ως συνήθως έξω από την ντουλάπα και όχι μέσα όπως έλεγε προεκλογικά ο πρωθυπουργός .Έλεγα να γράψω για τους αποκλεισμένους από πολλές εργασίες λόγω ποινικού μητρώου βεβαρημένου με χαμηλής έντασης εγκλήματα ,οδηγούμενοι τελικά η να δεχτούν την δια παντός υποβάθμιση τους σε δεύτερης κατηγόριας πολίτες η να κάνουν καριέρα με την αρνητική πλευρά της ζωής τους ,ας το πει κάποιος κάποτε και αυτό. Για τους αποκλεισμένουςλόγω μη απόκτησης συλλογής πτυχίων ,και ας δούλευαν στην δουλεία που οι άλλοι σπούδαζαν . Έτσι είναι ,στους έχοντες εμπειρία ζητάνε πτυχία ,στους έχοντες πτυχία ζητάνε εμπειρία.Λοιπόν και μεις την ημέρα του άγιου εργοδότη θα ανάψουμε κερί στην μνήμη του ,αναλογιζόμενοι τα λάθη του όσον αφορά την διαχείριση του προσωπικού , όπου μαζί με την εν γενεί διαχείριση του οδηγήθηκε να είναι πλέον εκλιπών . Έλεγα να γράψω πολλά και τα έγραψα ! (όχι και όλα)

SHARE IT Read more...
buzz it!

27.2.10


Οι Γερμανοί μας χρωστάνε λεφτά όχι τόσο λόγω αποζημιώσεων για τις καταστροφές που προκάλεσαν κατά την "επίσκεψη" τους στην Ελλάδα , όπου στην περίπτωση του Δίστομου έχει κριθεί νομικά ότι πρέπει να δώσουν τις αποζημιώσεις στους δικαιούχους . Οι Γερμανοί λοιπόν αρνούνται να δώσουν τα χρήματα αυτά μη πειθαρχώντας στην δικαστική απόφαση έτσι σέβονται τους νόμους , κάτι για το οποίο μας εγκαλούν ότι δεν σεβόμαστε τους νόμους δηλαδή . Αλλά για την σοβαρότατη υπόθεση του κατοχικού δανείου που δώσαμε στους Γερμανούς όσο και αν φαίνεται απίστευτο τους δώσαμε , τώρα πως το δώσαμε η πως το πήραν μόνοι τους είναι άλλο θέμα .Η ουσία είναι ότι ποτέ δεν το επέστρεψαν και μετά λένε εμάς μπαταχτσήδες και κακοπληρωτές . Τα λεφτά αυτά τα πήραν για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κατοχικού Στράτου επειδή η Ελλάδα ήταν "κέντρο διερχόμενων" και υπήρχαν τεραστία έξοδα συντήρησης των "διερχόμενων" στρατιωτικών δυνάμεων .

Η στιγμή που διάλεξε η κυβέρνηση να ανακινήσει τα θέματα αυτά και με την παρότρυνση της αντιπολίτευσης μπορεί να οδηγήσει σε χειροτέρευση των σχέσεων μας με την Γερμανία ,διότι εμείς τους χρειαζόμαστε τώρα και όχι αυτοί . Έχουμε δίκιο βέβαια αλλά το θυμηθήκαμε μετά από εξήντα χρόνια . Τώρα σκεφτήκαμε να πιέσουμε για τα χρέη που έχουν οι άλλοι προς εμάς ελπίζοντας ότι θα "τσιμπήσουν" οι Γερμανοί ,κάτι που δεν πρόκειται να γίνει ,εκτός και αν το λέμε για να το ακούμε εμείς ,για προσωπική εκτόνωση και μετά για ύπνο .
Ας σκεφτούμε και το άλλο εμπνεόμενοι από την γενική συμπεριφορά των πολιτικών μας (των ατόμων ) αν τρελαίνονταν οι Γερμανοί και μας τα έδιναν (τα χρωστούμενα) , με τα ταμεία άδεια και τις τσέπες των δημόσιων αρπακτικών σε αναζήτηση λείας , θα έπεφτε κλέψιμο και φαγοπότι που δεν προλαβαίναμε να τα δούμε ούτε ζωγραφιστά , "εις υγειαν" των θυμάτων του '40 δηλαδή .

SHARE IT Read more...
buzz it!

MY OPINION IS: 


25.2.10
PostHeaderIcon ... Η ΚΑΛΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
3:58 μ.μ. | Αναρτήθηκε από -eleutheri politiki- | Επεξεργασία ανάρτησης
Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο .Για την ώρα κρατάει γέρα το ρητο.Ο Αντωνάκης ο «κοίταζα τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μου» πρόεδρος της Ν.Δ. πια κοιτάζει τα τραίνα να περνούν. Κανονικά έπρεπε να κάνει αντιπολίτευση από την αρχή για αυτά που κατηγορεί τώρα την κυβέρνηση και να ζητήσει εκλογές για να ανανεωθεί η θητεία της βουλής ώστε μετά να εκλέγει πρόεδρος της δημοκρατίας οποίος συγκέντρωνε το απαιτούμενο ποσοστό . Η αντιπολίτευση χρειάζεται πάντα αλλιώς το σύνταγμα θα προέβλεπε ότι σε δύσκολες καταστάσεις θα είχαμε μόνο κυβέρνηση , στις δυσκολίες φαίνεται και η καλή αντιπολίτευση έτσι αναδεικνύεται και η καλή κυβέρνηση αν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την καλή αντιπολίτευση .Τώρα φοβήθηκε κανείς ότι θα χάσουμε τον τέλειο πρόεδρο που έχουμε ; Η αλήθεια είναι ότι ο πάρεδρος της δημοκρατίας είναι καλός σεβαστός όμως είναι υπέργηρος και αν αποχωρούσε με τιμές δεν θα πάθαινε και τίποτα .Τώρα το «δις εξαμαρτείν κολλάει» στο ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. και όταν ήταν πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ πάλι στήριξε σε αντίθεση με την άποψη των πολιτών πρόεδρο σε συμφωνία με την τότε κυβέρνηση πάλι του ΠΑΣΟΚ .Τι θα γινόταν αν είχαμε εκλογές τώρα ; Απλά η κυβέρνηση θα κέρδιζε με λιγότερη δύναμη και η αντιπολίτευση θα σταθεροποιούνταν σε καλύτερα ποσοστά ,έτσι το πολιτικό σύστημα θα ήταν δυνατότερο και δικαιότερο. Φυσικά κανείς δεν θα κατηγορούσε τον Αντωνάκη για την ήττα του κόμματος του .Μα ο λαός θέλει εκλογές κάθε τόσο ; Θέλει γιατί αν δεν ήθελε δεν θα του άξιζε να τις έχει ,πάντως όποτε γίνονται η συμμετοχή είναι μεγάλη , η γκρίνια περί απανωτών εκλογών προέρχεται από τους βουλευτές που μπαίνουν σε έξοδα και έχουν την αμφιβολία αν θα εκλέγουν .Τους αρέσει συνήθως να «αράζουν» και να τα παίρνουν χωρίς άγχος . Οι περισσότεροι πετυχημένοι επαγγελματίες στην επαγγελματική τους ζωή αναζητούν λίγη ξεκούραση στην βουλή .Στην ερώτηση για το πώς εκλέγονται δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση ,ούτε οι ίδιοι το πιστεύουν ότι εκλέγονται ,ούτε οι ψηφοφόροι τους ,όλοι απορούν πως γίνεται αυτό .Οι ψηφοφόροι πάντα υποστηρίζουν ότι «εγώ δεν ψήφισα αυτόν τον άχρηστο» . Λοιπόν υπάρχουν και καλοί μην τα ισοπεδώνουμε όλα ,κάθε «καλό» κείμενο πρέπει να κλείνει με την φράση αυτή αλλά μην την παίρνουμε και πολλή σοβαρά .

SHARE IT Read more...

buzz it!
Ετικέτες POLITICS | 1 σχόλια
MY OPINION IS:
24.2.10
PostHeaderIcon ... ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
6:18 μ.μ. | Αναρτήθηκε από -eleutheri politiki- | Επεξεργασία ανάρτησης


Βρε ζωον θα κάνεις απεργία ; Είπε η κυρα Μαρία στο «ζωον» όπου ζωον ο σύζυγος .

Και γιατί να κάνω ; Αντιλόγησε αυτός που καθόλου δεν τον πήγαινε τον «Γιωργάκη» αλλά δεν απεργούσε ποτέ για να μην χάσει το μεροκάματο .

Και ποιον πήγαινε θα μου πεις, μόνο τον Βγενοπουλο που είναι και παναθηναϊκός.

Βέβαια τον μπέρδεψε λίγο όταν τον άκουσε να λέει ότι είναι κατά των αποκρατικοποιήσεων ,υπέρ του κρατικού καπιταλισμού , και στηρίζει τον πρωθυπουργό με την λογική του: ευτυχώς όπου βρέθηκε ένας άνθρωπος να αναλάβει στα δύσκολα να μας σώσει και μάλιστα με το ζόρι .Αυτός ξέρει πόσο ξύλο έτρωγε μικρός μέχρι να μάθει να γίνει πρωθυπουργός .

Έτσι «το ζωον» ανησυχούσε μήπως είχε δίκιο η γυναίκα του , γιατί τώρα τελευταία όλο και πιο πολλοί τον λένε ζωον στα φανάρια .Λες και δεν οδηγεί τέλεια, μπορεί καλύτερα και από τον Σουμαχερ, τον έβαζε σε σκέψεις ομως ότι δεν τον λέγανε μαλάκα όπως όλον τον κόσμο αλλά ζωον .Α δεν πάει άλλο «θα πάω να την ρωτήσω» σκέφτηκε .

Δεν μου λες γιατί με αποκαλείς ζωον ,είπε και με το "αποκαλείς" για να δώσει σοβαρότητα στη συζήτηση .

Βρε βόδι θα σου κόψουν τον μισθό δεν ακούς τίποτα ,δεν βλέπεις τα νέα και αν σου κόψουν τον μισθό χαίρεται .
Τι νομίζεις ότι έφαγα τα νιάτα μου για την ομορφιά σου , που με κεράτωνες και έκανα το κορόιδο για αυτόν τον κωλομισθο και για την κωλοσυνταξη το έκανα , ας οψεται (τι είναι πάλι αυτό ;) που διορίστηκες εσύ και όχι εγώ να βλέπε . Αλλά βλέπεις στο γλείψιμο δεν πιάνεσαι , ενώ εγώ ντρέπομαι να το παίζω ,όλους σας αγαπάω όλους σας ψηφίζω στον καθένα χωριστά .

Και τώρα που σφίξανε τα πράγματα και οι ευρωπαίοι μας ζητάνε τα κλεψιμαίικα πίσω κάθεσαι εκεί και κοιμάσαι όρθιος ,μέχρι να σε πηδήξουνε , που ήθελες και γκόμενες τρομάρα σου .

Λοιπόν αντιλόγησε ο «αυτός» (εκτός από ζωον στους άλλους τον έλεγε «αυτός» , σπάνια χρησιμοποιούσε το όνομα του άντρα της η κυρα Μαρία) τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι . Μόνο αυτό είπε και έφυγε να πάει στον καναπέ , σκεπτόμενος ότι τώρα τον έλεγε και βόδι ,που και αυτό ζωον είναι .Στο κάτω κάτω δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα με τις περικοπές ,δεν θα μας πειράξουνε ,είμαστε πολλοί στο δημόσιο . Ας πληρώσουνε αυτοί που χρωστάνε , λένε πως δεν έχουνε και ότι τα χρέη στο δημόσιο είναι από χρεοκοπημένους και φτωχομικρομαγαζα τι με νοιάζει ας τους γδάρουνε και ας τους κλείσουνε «μέσα» , ας κλείσουνε και άλλοι τέτοιοι μόνο να προλάβει το κράτος να αρπάξει ότι τους έχει απομείνει , αυτοί δεν είναι κράτος εμείς είμαστε και πρέπει να πληρωθούμε .
Τις σκέψεις του διέκοψε γι άλλη μια φορά η φωνή της κυρα Μαρίας … σήκω πάνω βρε , έχεις κάνει τρυπά στον καναπέ …. Μάζεψε τα πόδια σου Θέλω να βάλω σκούπα .


SHARE IT Read more...

buzz it!
Ετικέτες POLITICS | 0 σχόλια
MY OPINION IS:
22.2.10
PostHeaderIcon ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
7:59 μ.μ. | Αναρτήθηκε από -eleutheri politiki- | Επεξεργασία ανάρτησηςΗ κυβέρνηση αυτή είναι μια κλασική ελληνική κυβέρνηση ,όσο και αν θέλει να παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο ,όπως πάντα για επικοινωνιακούς λόγους .

Είναι κλασική ,εκλέχθηκε με αμετροεπείς υποσχέσεις , κωλυσιεργεί στο έργο της ,τα στελέχη της πάσχουν από κάποια μορφή αλαζονείας , το «μέσον» ισχύει ,τα κανάλια τους «παίζουν» πια και οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν ότι θα πρέπει να στηρίζουν .Αυτοί που πρέπει έρχονται πρώτοι στις δημοσκοπήσεις , τα μέτρα που πρέπει βγαίνουν πρώτα σε αποδοχή και σε λίγο ο πρωθυπουργός θα είναι ο «καταλληλότερος» προστιθέμενος στον μακρύ κατάλογο των καταλληλότερων πρωθυπουργών της Ελλάδας .

Ναι αλλά εδώ έχουμε νέα πρόσωπα ,δεν υπάρχει κάποια διάφορα ? έστω από τους προηγούμενους ? Στις προσωπικότητες υπάρχει στις δυνατότητες τους όχι .

Δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε με τους «παλιούς» ,περσινά ξινά σταφύλια που λέει και ο κόσμος , για τους «νέους» μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα ανομοιογενές σύνολο υπουργών και υφυπουργών με ορισμένους από αυτούς να κυριαρχούνται από ιδεοληψίες , οικολογικές , μεταναστευτικές ,μονεταριστικές . Μια άλλη ομάδα είναι απλώς φίλοι του πρωθυπουργού που τους γνώριζε σε διάφορα απίθανα μέρη . Ο άνθρωπος που κήρυξε τον πόλεμο στην ευνοιοκρατία ,επαγγέλθηκε την αξιοκρατία ακόμα και μέσω διαδικτυου (υποβολή βιογραφικών γενικών και ειδικών γραμματέων) ,διόρισε υπουργούς τους φίλους .

Η κατάσταση είναι περίπου έτσι και υπάρχουν όπως είδαμε πολλοί λόγοι για αντιπολίτευση ,αλλά και άρνηση εκ μέρους των πολιτών να αποδεχτούν την υποτιθέμενη εθνοσωτήρια κυβέρνηση (λόγω οικονομικής κρίσης) ως μοιραία και αναπόφευκτη .

SHARE IT Read more...

buzz it!
Ετικέτες POLITICS | 0 σχόλια
MY OPINION IS:

25.2.10
PostHeaderIcon ... Η ΚΑΛΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
3:58 μ.μ. | Αναρτήθηκε από -eleutheri politiki- | Επεξεργασία ανάρτησης
Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο .Για την ώρα κρατάει γέρα το ρητο.Ο Αντωνάκης ο «κοίταζα τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μου» πρόεδρος της Ν.Δ. πια κοιτάζει τα τραίνα να περνούν. Κανονικά έπρεπε να κάνει αντιπολίτευση από την αρχή για αυτά που κατηγορεί τώρα την κυβέρνηση και να ζητήσει εκλογές για να ανανεωθεί η θητεία της βουλής ώστε μετά να εκλέγει πρόεδρος της δημοκρατίας οποίος συγκέντρωνε το απαιτούμενο ποσοστό . Η αντιπολίτευση χρειάζεται πάντα αλλιώς το σύνταγμα θα προέβλεπε ότι σε δύσκολες καταστάσεις θα είχαμε μόνο κυβέρνηση , στις δυσκολίες φαίνεται και η καλή αντιπολίτευση έτσι αναδεικνύεται και η καλή κυβέρνηση αν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την καλή αντιπολίτευση .Τώρα φοβήθηκε κανείς ότι θα χάσουμε τον τέλειο πρόεδρο που έχουμε ; Η αλήθεια είναι ότι ο πάρεδρος της δημοκρατίας είναι καλός σεβαστός όμως είναι υπέργηρος και αν αποχωρούσε με τιμές δεν θα πάθαινε και τίποτα .Τώρα το «δις εξαμαρτείν κολλάει» στο ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. και όταν ήταν πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ πάλι στήριξε σε αντίθεση με την άποψη των πολιτών πρόεδρο σε συμφωνία με την τότε κυβέρνηση πάλι του ΠΑΣΟΚ .Τι θα γινόταν αν είχαμε εκλογές τώρα ; Απλά η κυβέρνηση θα κέρδιζε με λιγότερη δύναμη και η αντιπολίτευση θα σταθεροποιούνταν σε καλύτερα ποσοστά ,έτσι το πολιτικό σύστημα θα ήταν δυνατότερο και δικαιότερο. Φυσικά κανείς δεν θα κατηγορούσε τον Αντωνάκη για την ήττα του κόμματος του .Μα ο λαός θέλει εκλογές κάθε τόσο ; Θέλει γιατί αν δεν ήθελε δεν θα του άξιζε να τις έχει ,πάντως όποτε γίνονται η συμμετοχή είναι μεγάλη , η γκρίνια περί απανωτών εκλογών προέρχεται από τους βουλευτές που μπαίνουν σε έξοδα και έχουν την αμφιβολία αν θα εκλέγουν .Τους αρέσει συνήθως να «αράζουν» και να τα παίρνουν χωρίς άγχος . Οι περισσότεροι πετυχημένοι επαγγελματίες στην επαγγελματική τους ζωή αναζητούν λίγη ξεκούραση στην βουλή .Στην ερώτηση για το πώς εκλέγονται δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση ,ούτε οι ίδιοι το πιστεύουν ότι εκλέγονται ,ούτε οι ψηφοφόροι τους ,όλοι απορούν πως γίνεται αυτό .Οι ψηφοφόροι πάντα υποστηρίζουν ότι «εγώ δεν ψήφισα αυτόν τον άχρηστο» . Λοιπόν υπάρχουν και καλοί μην τα ισοπεδώνουμε όλα ,κάθε «καλό» κείμενο πρέπει να κλείνει με την φράση αυτή αλλά μην την παίρνουμε και πολλή σοβαρά .

SHARE IT Read more...

buzz it!
Ετικέτες POLITICS | 1 σχόλια
MY OPINION IS:
24.2.10
PostHeaderIcon ... ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
6:18 μ.μ. | Αναρτήθηκε από -eleutheri politiki- | Επεξεργασία ανάρτησης


Βρε ζωον θα κάνεις απεργία ; Είπε η κυρα Μαρία στο «ζωον» όπου ζωον ο σύζυγος .

Και γιατί να κάνω ; Αντιλόγησε αυτός που καθόλου δεν τον πήγαινε τον «Γιωργάκη» αλλά δεν απεργούσε ποτέ για να μην χάσει το μεροκάματο .

Και ποιον πήγαινε θα μου πεις, μόνο τον Βγενοπουλο που είναι και παναθηναϊκός.

Βέβαια τον μπέρδεψε λίγο όταν τον άκουσε να λέει ότι είναι κατά των αποκρατικοποιήσεων ,υπέρ του κρατικού καπιταλισμού , και στηρίζει τον πρωθυπουργό με την λογική του: ευτυχώς όπου βρέθηκε ένας άνθρωπος να αναλάβει στα δύσκολα να μας σώσει και μάλιστα με το ζόρι .Αυτός ξέρει πόσο ξύλο έτρωγε μικρός μέχρι να μάθει να γίνει πρωθυπουργός .

Έτσι «το ζωον» ανησυχούσε μήπως είχε δίκιο η γυναίκα του , γιατί τώρα τελευταία όλο και πιο πολλοί τον λένε ζωον στα φανάρια .Λες και δεν οδηγεί τέλεια, μπορεί καλύτερα και από τον Σουμαχερ, τον έβαζε σε σκέψεις ομως ότι δεν τον λέγανε μαλάκα όπως όλον τον κόσμο αλλά ζωον .Α δεν πάει άλλο «θα πάω να την ρωτήσω» σκέφτηκε .

Δεν μου λες γιατί με αποκαλείς ζωον ,είπε και με το "αποκαλείς" για να δώσει σοβαρότητα στη συζήτηση .

Βρε βόδι θα σου κόψουν τον μισθό δεν ακούς τίποτα ,δεν βλέπεις τα νέα και αν σου κόψουν τον μισθό χαίρεται .
Τι νομίζεις ότι έφαγα τα νιάτα μου για την ομορφιά σου , που με κεράτωνες και έκανα το κορόιδο για αυτόν τον κωλομισθο και για την κωλοσυνταξη το έκανα , ας οψεται (τι είναι πάλι αυτό ;) που διορίστηκες εσύ και όχι εγώ να βλέπε . Αλλά βλέπεις στο γλείψιμο δεν πιάνεσαι , ενώ εγώ ντρέπομαι να το παίζω ,όλους σας αγαπάω όλους σας ψηφίζω στον καθένα χωριστά .

Και τώρα που σφίξανε τα πράγματα και οι ευρωπαίοι μας ζητάνε τα κλεψιμαίικα πίσω κάθεσαι εκεί και κοιμάσαι όρθιος ,μέχρι να σε πηδήξουνε , που ήθελες και γκόμενες τρομάρα σου .

Λοιπόν αντιλόγησε ο «αυτός» (εκτός από ζωον στους άλλους τον έλεγε «αυτός» , σπάνια χρησιμοποιούσε το όνομα του άντρα της η κυρα Μαρία) τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι . Μόνο αυτό είπε και έφυγε να πάει στον καναπέ , σκεπτόμενος ότι τώρα τον έλεγε και βόδι ,που και αυτό ζωον είναι .Στο κάτω κάτω δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα με τις περικοπές ,δεν θα μας πειράξουνε ,είμαστε πολλοί στο δημόσιο . Ας πληρώσουνε αυτοί που χρωστάνε , λένε πως δεν έχουνε και ότι τα χρέη στο δημόσιο είναι από χρεοκοπημένους και φτωχομικρομαγαζα τι με νοιάζει ας τους γδάρουνε και ας τους κλείσουνε «μέσα» , ας κλείσουνε και άλλοι τέτοιοι μόνο να προλάβει το κράτος να αρπάξει ότι τους έχει απομείνει , αυτοί δεν είναι κράτος εμείς είμαστε και πρέπει να πληρωθούμε .
Τις σκέψεις του διέκοψε γι άλλη μια φορά η φωνή της κυρα Μαρίας … σήκω πάνω βρε , έχεις κάνει τρυπά στον καναπέ …. Μάζεψε τα πόδια σου Θέλω να βάλω σκούπα .


SHARE IT Read more...

buzz it!
Ετικέτες POLITICS | 0 σχόλια
MY OPINION IS:
22.2.10
PostHeaderIcon ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
7:59 μ.μ. | Αναρτήθηκε από -eleutheri politiki- | Επεξεργασία ανάρτησηςΗ κυβέρνηση αυτή είναι μια κλασική ελληνική κυβέρνηση ,όσο και αν θέλει να παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο ,όπως πάντα για επικοινωνιακούς λόγους .

Είναι κλασική ,εκλέχθηκε με αμετροεπείς υποσχέσεις , κωλυσιεργεί στο έργο της ,τα στελέχη της πάσχουν από κάποια μορφή αλαζονείας , το «μέσον» ισχύει ,τα κανάλια τους «παίζουν» πια και οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν ότι θα πρέπει να στηρίζουν .Αυτοί που πρέπει έρχονται πρώτοι στις δημοσκοπήσεις , τα μέτρα που πρέπει βγαίνουν πρώτα σε αποδοχή και σε λίγο ο πρωθυπουργός θα είναι ο «καταλληλότερος» προστιθέμενος στον μακρύ κατάλογο των καταλληλότερων πρωθυπουργών της Ελλάδας .

Ναι αλλά εδώ έχουμε νέα πρόσωπα ,δεν υπάρχει κάποια διάφορα ? έστω από τους προηγούμενους ? Στις προσωπικότητες υπάρχει στις δυνατότητες τους όχι .

Δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε με τους «παλιούς» ,περσινά ξινά σταφύλια που λέει και ο κόσμος , για τους «νέους» μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα ανομοιογενές σύνολο υπουργών και υφυπουργών με ορισμένους από αυτούς να κυριαρχούνται από ιδεοληψίες , οικολογικές , μεταναστευτικές ,μονεταριστικές . Μια άλλη ομάδα είναι απλώς φίλοι του πρωθυπουργού που τους γνώριζε σε διάφορα απίθανα μέρη . Ο άνθρωπος που κήρυξε τον πόλεμο στην ευνοιοκρατία ,επαγγέλθηκε την αξιοκρατία ακόμα και μέσω διαδικτυου (υποβολή βιογραφικών γενικών και ειδικών γραμματέων) ,διόρισε υπουργούς τους φίλους .

Η κατάσταση είναι περίπου έτσι και υπάρχουν όπως είδαμε πολλοί λόγοι για αντιπολίτευση ,αλλά και άρνηση εκ μέρους των πολιτών να αποδεχτούν την υποτιθέμενη εθνοσωτήρια κυβέρνηση (λόγω οικονομικής κρίσης) ως μοιραία και αναπόφευκτη .

SHARE IT Read more...

buzz it!
Ετικέτες POLITICS | 0 σχόλια
MY OPINION IS:
Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο .Για την ώρα κρατάει γέρα το ρητο.Ο Αντωνάκης ο «κοίταζα τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μου» πρόεδρος της Ν.Δ. πια κοιτάζει τα τραίνα να περνούν. Κανονικά έπρεπε να κάνει αντιπολίτευση από την αρχή για αυτά που κατηγορεί τώρα την κυβέρνηση και να ζητήσει εκλογές για να ανανεωθεί η θητεία της βουλής ώστε μετά να εκλέγει πρόεδρος της δημοκρατίας οποίος συγκέντρωνε το απαιτούμενο ποσοστό . Η αντιπολίτευση χρειάζεται πάντα αλλιώς το σύνταγμα θα προέβλεπε ότι σε δύσκολες καταστάσεις θα είχαμε μόνο κυβέρνηση , στις δυσκολίες φαίνεται και η καλή αντιπολίτευση έτσι αναδεικνύεται και η καλή κυβέρνηση αν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την καλή αντιπολίτευση .Τώρα φοβήθηκε κανείς ότι θα χάσουμε τον τέλειο πρόεδρο που έχουμε ; Η αλήθεια είναι ότι ο πάρεδρος της δημοκρατίας είναι καλός σεβαστός όμως είναι υπέργηρος και αν αποχωρούσε με τιμές δεν θα πάθαινε και τίποτα .Τώρα το «δις εξαμαρτείν κολλάει» στο ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. και όταν ήταν πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ πάλι στήριξε σε αντίθεση με την άποψη των πολιτών πρόεδρο σε συμφωνία με την τότε κυβέρνηση πάλι του ΠΑΣΟΚ .Τι θα γινόταν αν είχαμε εκλογές τώρα ; Απλά η κυβέρνηση θα κέρδιζε με λιγότερη δύναμη και η αντιπολίτευση θα σταθεροποιούνταν σε καλύτερα ποσοστά ,έτσι το πολιτικό σύστημα θα ήταν δυνατότερο και δικαιότερο. Φυσικά κανείς δεν θα κατηγορούσε τον Αντωνάκη για την ήττα του κόμματος του .Μα ο λαός θέλει εκλογές κάθε τόσο ; Θέλει γιατί αν δεν ήθελε δεν θα του άξιζε να τις έχει ,πάντως όποτε γίνονται η συμμετοχή είναι μεγάλη , η γκρίνια περί απανωτών εκλογών προέρχεται από τους βουλευτές που μπαίνουν σε έξοδα και έχουν την αμφιβολία αν θα εκλέγουν .Τους αρέσει συνήθως να «αράζουν» και να τα παίρνουν χωρίς άγχος . Οι περισσότεροι πετυχημένοι επαγγελματίες στην επαγγελματική τους ζωή αναζητούν λίγη ξεκούραση στην βουλή .Στην ερώτηση για το πώς εκλέγονται δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση ,ούτε οι ίδιοι το πιστεύουν ότι εκλέγονται ,ούτε οι ψηφοφόροι τους ,όλοι απορούν πως γίνεται αυτό .Οι ψηφοφόροι πάντα υποστηρίζουν ότι «εγώ δεν ψήφισα αυτόν τον άχρηστο» . Λοιπόν υπάρχουν και καλοί μην τα ισοπεδώνουμε όλα ,κάθε «καλό» κείμενο πρέπει να κλείνει με την φράση αυτή αλλά μην την παίρνουμε και πολλή σοβαρά .
SHARE IT Read more...
buzz it!

24.2.10


Βρε ζωον θα κάνεις απεργία ; Είπε η κυρα Μαρία στο «ζωον» όπου ζωον ο σύζυγος .
Και γιατί να κάνω ; Αντιλόγησε αυτός που καθόλου δεν τον πήγαινε τον «Γιωργάκη» αλλά δεν απεργούσε ποτέ για να μην χάσει το μεροκάματο .
Και ποιον πήγαινε θα μου πεις, μόνο τον Βγενοπουλο που είναι και παναθηναϊκός.
Βέβαια τον μπέρδεψε λίγο όταν τον άκουσε να λέει ότι είναι κατά των αποκρατικοποιήσεων ,υπέρ του κρατικού καπιταλισμού , και στηρίζει τον πρωθυπουργό με την λογική του: ευτυχώς όπου βρέθηκε ένας άνθρωπος να αναλάβει στα δύσκολα να μας σώσει και μάλιστα με το ζόρι .Αυτός ξέρει πόσο ξύλο έτρωγε μικρός μέχρι να μάθει να γίνει πρωθυπουργός .
Έτσι «το ζωον» ανησυχούσε μήπως είχε δίκιο η γυναίκα του , γιατί τώρα τελευταία όλο και πιο πολλοί τον λένε ζωον στα φανάρια .Λες και δεν οδηγεί τέλεια, μπορεί καλύτερα και από τον Σουμαχερ, τον έβαζε σε σκέψεις ομως ότι δεν τον λέγανε μαλάκα όπως όλον τον κόσμο αλλά ζωον .Α δεν πάει άλλο «θα πάω να την ρωτήσω» σκέφτηκε .
Δεν μου λες γιατί με αποκαλείς ζωον ,είπε και με το "αποκαλείς" για να δώσει σοβαρότητα στη συζήτηση .
Βρε βόδι θα σου κόψουν τον μισθό δεν ακούς τίποτα ,δεν βλέπεις τα νέα και αν σου κόψουν τον μισθό χαίρεται .
Τι νομίζεις ότι έφαγα τα νιάτα μου για την ομορφιά σου , που με κεράτωνες και έκανα το κορόιδο για αυτόν τον κωλομισθο και για την κωλοσυνταξη το έκανα , ας οψεται (τι είναι πάλι αυτό ;) που διορίστηκες εσύ και όχι εγώ να βλέπε . Αλλά βλέπεις στο γλείψιμο δεν πιάνεσαι , ενώ εγώ ντρέπομαι να το παίζω ,όλους σας αγαπάω όλους σας ψηφίζω στον καθένα χωριστά .
Και τώρα που σφίξανε τα πράγματα και οι ευρωπαίοι μας ζητάνε τα κλεψιμαίικα πίσω κάθεσαι εκεί και κοιμάσαι όρθιος ,μέχρι να σε πηδήξουνε , που ήθελες και γκόμενες τρομάρα σου .
Λοιπόν αντιλόγησε ο «αυτός» (εκτός από ζωον στους άλλους τον έλεγε «αυτός» , σπάνια χρησιμοποιούσε το όνομα του άντρα της η κυρα Μαρία) τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι . Μόνο αυτό είπε και έφυγε να πάει στον καναπέ , σκεπτόμενος ότι τώρα τον έλεγε και βόδι ,που και αυτό ζωον είναι .Στο κάτω κάτω δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα με τις περικοπές ,δεν θα μας πειράξουνε ,είμαστε πολλοί στο δημόσιο . Ας πληρώσουνε αυτοί που χρωστάνε , λένε πως δεν έχουνε και ότι τα χρέη στο δημόσιο είναι από χρεοκοπημένους και φτωχομικρομαγαζα τι με νοιάζει ας τους γδάρουνε και ας τους κλείσουνε «μέσα» , ας κλείσουνε και άλλοι τέτοιοι μόνο να προλάβει το κράτος να αρπάξει ότι τους έχει απομείνει , αυτοί δεν είναι κράτος εμείς είμαστε και πρέπει να πληρωθούμε .
Τις σκέψεις του διέκοψε γι άλλη μια φορά η φωνή της κυρα Μαρίας … σήκω πάνω βρε , έχεις κάνει τρυπά στον καναπέ …. Μάζεψε τα πόδια σου Θέλω να βάλω σκούπα .

SHARE IT Read more...
buzz it!

22.2.10Η κυβέρνηση αυτή είναι μια κλασική ελληνική κυβέρνηση ,όσο και αν θέλει να παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο ,όπως πάντα για επικοινωνιακούς λόγους .
Είναι κλασική ,εκλέχθηκε με αμετροεπείς υποσχέσεις , κωλυσιεργεί στο έργο της ,τα στελέχη της πάσχουν από κάποια μορφή αλαζονείας , το «μέσον» ισχύει ,τα κανάλια τους «παίζουν» πια και οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν ότι θα πρέπει να στηρίζουν .Αυτοί που πρέπει έρχονται πρώτοι στις δημοσκοπήσεις , τα μέτρα που πρέπει βγαίνουν πρώτα σε αποδοχή και σε λίγο ο πρωθυπουργός θα είναι ο «καταλληλότερος» προστιθέμενος στον μακρύ κατάλογο των καταλληλότερων πρωθυπουργών της Ελλάδας .
Ναι αλλά εδώ έχουμε νέα πρόσωπα ,δεν υπάρχει κάποια διάφορα ? έστω από τους προηγούμενους ? Στις προσωπικότητες υπάρχει στις δυνατότητες τους όχι .
Δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε με τους «παλιούς» ,περσινά ξινά σταφύλια που λέει και ο κόσμος , για τους «νέους» μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα ανομοιογενές σύνολο υπουργών και υφυπουργών με ορισμένους από αυτούς να κυριαρχούνται από ιδεοληψίες , οικολογικές , μεταναστευτικές ,μονεταριστικές . Μια άλλη ομάδα είναι απλώς φίλοι του πρωθυπουργού που τους γνώριζε σε διάφορα απίθανα μέρη . Ο άνθρωπος που κήρυξε τον πόλεμο στην ευνοιοκρατία ,επαγγέλθηκε την αξιοκρατία ακόμα και μέσω διαδικτυου (υποβολή βιογραφικών γενικών και ειδικών γραμματέων) ,διόρισε υπουργούς τους φίλους .
Η κατάσταση είναι περίπου έτσι και υπάρχουν όπως είδαμε πολλοί λόγοι για αντιπολίτευση ,αλλά και άρνηση εκ μέρους των πολιτών να αποδεχτούν την υποτιθέμενη εθνοσωτήρια κυβέρνηση (λόγω οικονομικής κρίσης) ως μοιραία και αναπόφευκτη .

SHARE IT Read more...
buzz it!

Ετικέτες

Αρχείο

Αναγνώστες